Chia Zaad biologisch | Big Food | 1KG

Chia Zaad biologisch | Big Food | 1KG

Voordelige bulk verpakking voor de kleine grootgebruiker

Chia Zaad biologisch  is een zeer krachtig superfood dat eeuwenlang gegeten werd door Maya’s, Azteken en de Inca’s. “Chia” betekent zelfs letterlijk “kracht” in de oude Maya taal. Chia zaad is zeer voedzaam vanwege zijn hoge percentage aan omega-3 vetzuren, vezels, eiwitten, antioxidanten en proteïnen en mineralen.
De omega-3 vetzuren in de chia zaden ‘voeden’ o.a. je hersenen, waardoor je geheugen en concentratie verbetert. Chia zaad is rijk aan eiwitten die je nodig hebt om spieren en ander weefsel in je lichaam op te bouwen. En door het hoge percentage ijzer in chia zaad (3x meer dan spinazie) geeft het je ook veel energie.
Chia zaad absorbeert tot 9 keer zijn lichaamsgewicht aan water. Vanwege de enorme hoeveelheden vezels doet chia je een vol en verzadigd gevoel geven. 100 gram chia zaad bevat slechts 137 calorieën terwijl het maar liefst 4 gram aan proteïnen oplevert en 11 gram aan vezels.

Voordelen
De voordelen van chia zaad biologisch zijn eindeloos. Het verbetert de werking van je hersenen, verlaagt je cholesterol, verhoogt je weerstand, zorgt voor minder risico op hart- en vaatziekten, houdt je bloedsuikerspiegel laag, vertraagt het verouderingsproces, werkt tegen stress, zorgt voor sterkte nagels, helpt je haar groeien en kan ondersteuning bieden bij afvallen.

Gebruik
Chia zaad is erg veelzijdig. Je kan dagelijks 1 -3 theelepels toevoegen aan jam, yoghurt, soep, brood, rijst, of aan je smoothies. Als de chia zaadjes tien minuten in water worden geweekt, wordt het een beetje een geleiachtig geheel wat er in je maag voor zorgt dat de omzetting van koolhydraten naar suikers wordt vertraagd. Dit is beter voor je bloedsuikerspiegel. Weken is niet noodzakelijk.

Inhoud

1000gr , artikelnummer BF071.1KG

Voedingswaarde per 100gr chia zaden

Energie 2194 KJ/ 524Kcal
Vetten 30,7 g
Waarvan Verzadigde vetten 3,2 g
Waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,2 g
Meervoudig onverzadigde vetzuren 23,3
Koolhydraten 37,5 g
Waarvan Suikers 0 g
Vezels 0,0 g
Eiwitten 21,2 g
Zout 0,5 mg
Aminozuren

Asparaginezuur 195mg
Threonine 77mg
Serine 111mg
Glutaminezuur 380mg
Glycine 110mg
Alanine 107mg
Valine 56mg,
Cystine 43mg
Methionine 58mg
Isoleucine 88mg
Leucine 146mg
Tyrosine 72mg
Phenylalanine 102mg
Lysine 100mg
Histidine 60mg
Argenine 240mg
Proline 85mg
Tryptophan 28mg
Vitamines

Vitamine A 101μg
Vitamine B 89mg
Vitamine B2 0,2mg
Vitamine B3 2mg
Vitamine B6 1mg
Vitamine B8 5μg
Vitamine E 1mg
Mineralen

Calcium 500mg
ijzer 5mg
Kalium 600mg
Magnesium 290mg
Fosfor 535mg
Koper 5mg
Zink 5mg
Allergenen informatie

Dit product is geen vervanging voor een gevarieerd eetpatroon. Kan sporen van noten bevatten. Geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dit product is vrij van gluten.

Bewaaradvies

Na opening koel en donker bewaren.

Biologisch

SKAL: 102049

NON-EU-LANDBOUW

Herkomst

Bolivia

Wil je inspiratie om Chia Zaad te verwerken in een lekker gerecht of een heerlijk gezonde smoothie. In onze Superfood Centre recepten Blog vind je genoeg recepten om je BIG FOOD ingrediënten te verwerken tot een heerlijk shake, smoothie of gerecht.

BIG FOOD
BIG FOOD gelooft dat de natuur zelf het beter weet, net zoals je moeder of haar haar moeder en daarom wanneer het aankomt op GOED VOELEN dan weet niemand het beter dan MOEDER NATUUR. Door het selecteren van alleen maar de allerbeste en meest krachtige natuurlijke, biologische voedingsstoffen, bomvol met smaak, groots in resultaat, maakt BIG FOOD het je makkelijk om kracht toe te voegen aan je dagelijkse voeding.

14.12

Categories: ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Chia Zaad biologisch | Big Food | 1KG”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU